Borgarázs Manufaktúra

A Manufaktúra

Pincénk a Dunakanyar szívében Dunabogdányban található, a településünk régi szőlőtermesztési és borkészítési hagyományokkal rendelkezik. A régi falusi sváb házak mindegyike alatt, boltíves borospincék sokasága rejtőzik, amelyek a filoxéra előtti időkben csordulásig voltak borral. Nekünk a hagyományos boltíves pincénk mellett egy modern kis erjesztő tér áll rendelkezésre a borok elkészítésére.Dunabogdánynak egy saját szőlőfajtája is van a Bogdányi Dinka, amely hosszú kitartó munkának köszönhetően mára már eltelepítésre került a falu fölé emelkedő kutyahegyi területünkön.


Ültetvényeink nagyobb része, 2,5 ha Dunabogdánytól 29 Km -re találhatóak, a mogyoródi hegyközségnél, mely a mátrai borvidékhez tartozik.

Éves szinten nagyságrendileg 10 000 palack bort készítünk, melynek nagyobb részét a Dunakanyarban értékesítjük, de szeretnénk újabb értékesítési csatornák felé nyitni, hogy borainkat szélesebb fogyasztói körben is megismerhessék.
Célunk, hogy a Dunakanyar egyik kiemelkedő borászatává nőjük ki magunkat, és az idelátogató turisták helyi értékként fogadják a nálunk szerzet élményeket. 

Tóth András - borász

A borászat nagy szerelem az életemben, ami idestova már 20 éve a mindennapok részévé vált.

Először tematikus kóstolások, majd végzet borászként kisebb-nagyobb sikerek születtek. Ezeket követően döntöttem úgy, hogy ezt szeretném csinálni, és az elmúlt 20 év szorgalmas munkája meghozni látszik a gyümölcsét. Így tudtunk a folyamatos fejlesztések mentén mára egy színvonalas 130 HL technológiai kispincét kialakítani. A Borgarázs Manufaktúra pincészet borászaként a borokat igazi szenvedéllyel és elszántsággal készítem azért, hogy minél izgalmasabb ízvilágot és minőséget teremtsek minden borkedvelő számára.

BORGARÁZS MANUFAKTÚRA

Tulajdonos: Tóth András
Terület: 2,5 ha
Szőlőterület: Dunabogdány, Mogyoród
Szőlőfajták: Olaszrizling, Irsai Olivér, Bogdányi Dinka, Királyleányka, Chardonnay, Zenit, Kékfrankos,
Cabernet Franc, Syrah.
Kapcsolati adatok:
Dunabogdány, Svábhegy utca 16/a
Tel.:20 987-9419
E-mail: info@borgarazs.hu

https://borgarazs.hu/

Borkóstolás: előzetes egyeztetés alapján, technológia, pince bemutatás, hidegtál kérhető
Max létszám: 8 fő

Fotógaléria

2023 Dunakanyar Borút | Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen!